SoN Dakika

Diriliş Ertuğrul’da Reytingler tavan yaptı

21 Kasım Çarşamba günü yayınlanan 124. bölümünde,
Diriliş Ertuğrul’da Heyecan Dorukta, Kılıçlar Kınından Çıktı, Reytingler tavan Yaptı.
Zonguç yani komutan Dragos, Ertuğrul’u bitirmek için, Gündüz üzerinden planlar yapmaya devam etmektedir.

 İlbilge Hatunun Alplerini öldürüp Gündüzün üzerine atmaya çalışır, bu sırada ormanda av yerinde olan Osman ve Savcı buna şahit olurlar. Savcı ve Osman’ı fark eden Dragosun adamları peşlerine düşer, Savcıyı yaralarlar.
İlbilge, Alplerini Gündüzün öldürdüğünü ve o saatte nerede olduğunu sorar, Tekfurun kızının yanında olduğunu söyleyemeyen Gündüzü, Ertuğrul zindana attırır. Obadan Osman ve Savcının dönmediğini öğrenen Ertuğrul, Alpleriyle birlikte onları aramaya gider.
 Kardeşlerinin kaybolduğunu öğrenen Gündüz zindandan kaçar. Ertuğrul Osman ve yaralı olan Savcıyı Dragonun adamlarının ellerinden kurtarır. Babası ve kardeşlerine yardım için geldiğinde Dragon, Gündüzü bayıltarak kaçırır ve hançerini alır.

Han’a gelen Ertuğrul, Gündüz’ün arkadaşı Çağrı ile konuşur, 
oğlunun tekfurun kızı İren ile konuştuğunu öğrenir. Umur beyi, Gündüzün hançeriyle öldüren Dragon, Gündüzün üstüne atmak için hançerini oraya bırakır. Babasının öldüğünü gören İlbilge, yerde Gündüzün hançerini bulur ve Ertuğrula, eğer katil oğlunsa kellesini alırım der, Ertuğrul eğer katil oğlumsa kellesini sana ben veririm der.
İlbilge, Ertuğrul’a bu saatten sonra artık oğlunun canı’da yetmez, tüm Kayı Obasına, Söğüt’e kan kusturacağım der.
Ertuğrul, Hülagü Han’ın içlerine soktuğu casusu ve sandığın anahtarını bulmak için Turgut’u ve Mergeni, kaçan iki adamın peşinden göndermişti. Turgut, Moğol casus gibi davranarak, komutan Talaykut’a ulaşmaya çalışacaktır. Buluşma yerine geldiklerinde komutan Talaykut,Mergen ve Turgut’un casus olduğunu anlar ve hançerini boynuna dayar.
Obaya sığınan, Teogles, Mikis’in ilacına zehir koyması sonucu ölür. Hayma ana Teoglesin kızlarına başsağlığı diler ve toparlanana kadar obalarında kalabileceklerini söyler. Artuk bey, Teoklesin zehirlenerek öldüğünü anlar. Han’a Ertuğrul’un yanına gelerek durum hakkında bilgi verir, Ertuğrul Artuk bey’e Aksakallıların 9. Postu kendisine verdiklerini söyler.
 Gündüzün zindanda olduğunu öğrenen, Tekfurun kızı İren, onu görmek için Han’a gelir fakat Gündüzün zindan dan kaçtığını öğrenir ve onu bulmaya çalışır.
Bu arada Tekfur, Kayı Obasının, Umuroğullarının başına gelenlerle bir ilgisi olmadığını düşünür.
Kayı Obasında neler olacak? Ertuğrul İlbilge’ye nasıl cevap verecek? Gündüz suçsuzluğunu kanıtlayabilecek mi? Heyecanla bekliyoruz.


Diriliş Ertuğrul 125. Bölüm Fragmanı

















Hiç yorum yok

';