SoN Dakika

Sivilceler İçin Bitkisel Çözümler

Sivilceler İçin Bitkisel Çözümler
Şimdi vereceğim tarifi yapmadan önce cildinizin alerji yapıp yapmadığına bakmadan uygulamayınız. Test çok basit, birkaç damla limon suyunu bileğinizin iç kısmına damlatın, eğer herhangi bir kızarıklığa sebep olmuyorsa rahatlıkla uygulayabilirsiniz.
Tarçın ve limon sağlıklı, antibakteriyel maddelerdir.
Malzemeler
•  2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
•  1 çorba kaşığı tarçın
Yapılışı
Tarçın ve limon suyunu karıştırıp sivilceleriniz üzerine uygulayın. 15-20 dakika bekletip ılık su ile durulayın, hafif bir nemlendirici uygulayın ve haftada 2-3 kez tekrarlayın. Yalnız diğer tariflerde olduğu gibi sadece bir kez uygulayıp bırakırsanız faydası olmaz.

Limon ve Zerdeçal ile Sivilcelerle Savaş
Zerdeçal ağrı ve iltihaplanmayı azaltır, anti-inflamatuar bir maddedir, sivilcelerdeki bakterileri yok eder, cildi iyileştirir, içine limon eklediğinizde sivilceleri temizler.
Malzemeler
•  1 çorba kaşığı zerdeçal
•   1 limon
Yapılışı
Limon suyunu ve Zerdeçalı iyice karıştırın. Yüzünüzdeki sivilceli bölgeye uygulayın, 15 dakika bekletip bol su ile cildinizi durulayın. Sivilcelerden kurtulmak için haftada 2 veya 3 defa bu karışımı kullanın. Bu arada Zerdeçal yüzünüzde biraz sarılık bırakabilir, bol su ile yıkadığınızda gittiğinizi göreceksiniz.

Karbonat ve Limon
Cildinizdeki bakterilerden kurtulur, yağlanmaya engel olur, tıkanmış gözenekleri açarsınız.
Malzemeler
• 1 çorba kaşığı limon
• 1 çorba kaşığı karbonat
Yapılışı
Limon suyu ve Karbonatı karıştırıp yüzünüzdeki sivilcelerinizin üzerine uygulayın. Yüzünüzde 10 dakikadan fazla bekletmeyin. Hafifçe masaj yaparak soğuk su ile durulayın. Unutmayın 3 hafta boyunca haftada 1-2 kez mutlaka uygulayın.

Editör
YAŞAMZADE İLE GÜZELLİK 

Hiç yorum yok

';