SoN Dakika

Diriliş Ertuğrul Yeni bölümde neler oldu

Diriliş Ertuğrul Yeni bölümde neler oldu ?


Geçen bölümde Oba’ya Selcan Hatunun gelişi oldukça merak uyandırmıştı. Bu bölümde Selcan Hatun, Obalarına Moğolların musallat olduğunu, Gündoğdunun da oğlu Süleyman’la onu can güvenliği için Kayı Obasına gönderdiğini söyler. Selcan Hatun Obalarını basan Moğolların başında Albastı diye birinin olduğunu söyler. Selcan, Ertuğrul’a ağabeylerini bul onlara yardım et der. Gündoğdu ile Sungurtekinin Moğolların peşinden dağlara gittiklerini kendisiyle bir mektup gönderdiklerini anlatır. Şifreli olarak yazılan mektubu Artuk bey çözer ve Gündoğdunun Moğol casuslarını bulup konuşturduğunu birçok Alimleri ve sanatkarları öldüreceklerini öğrenir. Obaya gelmeme sebeplerin in’de Moğolların onları bulmak için obaya gelmelerini engellemek olduğunu yazar.
Bunun üzerine Ertuğrul, Ak Sakallılarla görüşür. Öldürülecekler arasında Mevlana Celalettin Rumi’nin de olduğu Alimlerden bahseder. Sultan Baybars ve Berke Han’ı da yanlarına alarak, Hülagü Han’ı, Moğolları bitirmek için Anadolu’nun en büyük Savaşını çıkartacağını ve tüm Türk Obalarının da buna destek olacağını, Türkün hürriyet ateşinin yeniden alevleneceğini söyler.

Diriliş Ertuğrul reytingleri

Bu arada Söğüt’e Umuroğullarının oğlu İlbilgenin abisi Beypolat gelir. Aslında Beypolat Moğollara çalışan Albastı’dır. Ertuğrul’a büyük bir kin besleyen Beypolat, babası öldüğünde yanında olmadığı için Ataç beyi öldürür. İlbilge Hatun abisinden Emir Bahattinin onunla evlenmek istediğini öğrenir.
Dragos yine planlarına devam etmektedir. Şimdide amacı Ertuğrul’a daha yakın olmaktır. Bunun için iki adamını da feda ederek İlbilge’ye tuzak kurar ve bu tuzağı Gündüzalpa söyler. Dragosun adamlarıyla cenk ederken Süleyman yaralanır. Son anda Beypolat yetişir.
Bu bölümde şüphesiz en güzel anlar, Osman’ın ezan okumasıydı. Cuma Hutbesinde hocanın Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammet S.A.V ve Hz Ebubekir ile olan SEVR Mağarası hikâyesini muhteşem bir dille anlatması diziye damgasını vurdu.
Selcan Hatun Obasının hazırlıkları için Han’a gider orada Beypolat ile karşılaşır. Baban gibi yanlış yollara girme der ve İlbilge ile gerginlik yaşarlar.
Komutan Lais’den 10 bin altın isteyen Ertuğrul ona ceza vermek ve Dragosun kim olduğunu öğrenmek için yem atar. Ertuğrul’la buluşmak isteyen Lais tuzak kurar, ama kurduğu tuzağa kendi düşer. Ertuğrul atının arkasına bağladığı komutanı Pazar meydanına getirir ve Ben Süleyman Şah Oğlu Ertuğrul, and olsun ki, bizi yok etmek isteyenler bilsin ki, suyumuzu kesenin pınarını kurutacağız, dalımızı kıranın ağacını keseceğiz ve dahi ateşimizi söndürmeye çalışanın güneşini karartaracağız, gök pusatıma and olsunki, zalim ve soysuz düşman intikamsız öldürülmeyecektir der ve Dragosun gözü önünde Lais’in kellesini alır
Selcan Hatun Hayma Anaya İlbilge Hatunun Ertuğrul Beye aşık olduğunu söyler. Bu arada İren Gündüz Alpa bir mektup bırakır. Mektubunda babasının katillerini bulmasına yardımcı olması için İmparatora gittiği yazar.
Bakalım haftaya 129. bölümde neler yaşanacak.
Diriliş Ertuğrul 129.Bölüm Fragmanı


Editör
Feride Özkılıç Tedik

Reyting tv yazarı
feridezkltdk@gmail.com

Hiç yorum yok

';