SoN Dakika

Diriliş Ertuğrul 131.bölümde neler olacak ?

Diriliş Ertuğrul reytingleri

Han’a gelen komutan Uranos, kendini Dragos olarak tanıtır ve Ertuğrul’a yalnız konuşmak istediğini söyler.  Beybolat buna karşı çıkınca da, Ertuğrul Alpleri ile birlikte zindana attırır. Komutan Uranos, İlbilgeyi bırakacağını ama bunun karşılığında altınları, Söğüte gelen tüccarlardan vergi alınmamasını ve söğütte hazırlanan bütün yiyeceklerden kaleye getirilmesini istedi. Ertuğrul bunu düşüneceğini ve kararını yarın kaleye gelip bildireceğini söyler.

Tara ve Nikis’ten şüphelenen Ertuğrul peşlerine Mergeni takar ve onlarında hain olduklarını anlar. Tüm bunlar karşılığında yeni bir plan yapan Ertuğrul, Beybolatla konuşur ve planı için onun ölmüş numarası yapması gerektiğini söyler ve plan işlemeye başlar. Ölü numarası yapan Beybolatı Nikis ve Abdurrahman zindandan halıya sararak çıkartırlar. Nikis tuzağa düşer ve haber Dragosa ve kaleye gider.Dragos Türk obalarını birbirine düşüreceğini düşünerek bu haberi Umuroğullarının Obasına Sırma Hatuna ulaştırır, Han’a Ertuğrul’u görmeye giden Sırma, Selcan hatun ile karşılaşır ve abisini ve İlbilgeyi sorar, Selcan hatun, bizi birbirimize düşürmek isterler sakın bu tuzaklara kanma der, Sırma hatun İlbilgenin Emir ile evleneceğini, ablasının başına bir şey gelirse Ertuğrul bunun hesabını Emire nasıl vereceğini düşünsün der.
Artuk bey’i konuşturmak ve gizli sandığın yerini öğrenmek için işkence yapan Beybolatın adamları, Artuk beyin gözlerini dağlarlar. Turgut Süleyman ve Gündüz alp ile birlikte Artuk beyi bulur obaya götürürler.

Diriliş Ertuğrul 131.bölümde neler olacak ?

Ertuğrul yeni planını devreye sokar, kaleye gidecek olan erzakların içine Turgut ve Beybolat’ı saklar, Ertuğrul Komutan Uranos’u oyalarken onlar İlbilge hatunu kaçırırlar. Ertuğrul komutana işbirliği teklif eder, bu arada komutanın Dragos olmadığından da emindir.

Diriliş Ertuğrul’da Zekâ Konuştu.

Ertuğrul gerçek Dragosun onları dinlediğinden de emindir, onlar konuşurken İlbilgenin kaçırıldığı haberi gelir ve komutan kılıcını Ertuğrulun boynuna dayar.
Bu bölümde camide çocuklarla sohbet eden hocanın (Dursun Ali Erzincanlı)anlattığı Allah Adaletle Davrananları Sever, diyerek başladığı, Hz Ömer ile Hz.Abbasın arsa hikâyesini yine muhteşem bir dille anlatır.
Reyting sonuçları
diriliş yeni bölüm reytingleri
Ama en etkileyici sahne Artuk beyi ziyaret eden Sadrattin Kanevi Hazretlerinin İlahi Adaleti ve İlahi aşkı anlatması ruhumuzu aydınlattı. Artuk Bey’in saçımın telleri kadar gözüm olsa İlahi Aşk için hepsini feda ederim sözleri diziye damgasını vurdu.

Hiç yorum yok

';