SoN Dakika

Payitaht Abülhamid Yeni bölümde neler olacak ?

Payitaht Abülhamid Yeni bölümde neler olacak ?


Payitaht’ta Sırlar Ortaya Çıkıyor

Geçen bölümde heyecanı dorukta bırakmıştık, bu bölümde de yine nefeslerimizi tutarak izledik. Halil Halit tam kurşuna dizilecekken söğütlü Hünkârdan aldığı suçsuz belgesini getirerek Halil’i kurtarır. Halil Halit, Samuel’i öldürmek için onu bulmaya çalışır, Karasu, Şivenaz ve Fuat’a, Halil Halit’i bitirmenin bir yolu var bir zaafını buldum der ve getirdiği görseli gösterir, görseldekinin Zeynep hemşire olduğunu anlarlar ve onu kaçırırlar. Halil Halit, Zeynep hemşireyi kaçırılırken görür, Samuel, Halil Halit’e Alman Konsolosu öldür Zeynep hemşireyi al der. Kızanlar Zeynep’i bulur ve kurtarırlar, son anda Halil konsolosu öldürmez ve onun yerine Samueli öldürür.

Bidar Sultan, Abdulkadir ve Naime Sultana Şivenaz ile olan ortaklıklarını bitirmelerini söyler, ancak onlar istemez, zira borçları olduğunu söylerler. Bunun üzerine Bidar mücevherlerini satması için sarrafa verir oda Şiven az’ın yönlendirmesi sonucu açık arttırmaya çıkartır, Abdülhamid duyar ve mücevherleri satın alır, Bidar Sultana neden satmak istediğini söyler ancak Bidar Sultan söyleyemez.
Abdülhamid, Garo ile konuşur ve Tevfik Paşayla yüzleştireceğini söyler ancak onun yerine karşısına Zühtü Paşayı gönderir, Garo, Tevfik Paşa zanneder ve Tevfik Paşanın dahili olmadığını anlaşılır ve Paşa aklanır. Abdülhamid Fuat efendiden şüphelenir ve ona yeni bir tuzak hazırlar. Bunu da Şefik Paşa vasıtasıyla yapar, onun adına yolsuzluk dosyası hazırlatır ve Fuata gönderir, esasen Fuat’ta Paşalardan birini yanına çekmek istediği için tuzağa düşer. Garo hapishaneye gönderilmek istenir ve bunu yalnızca Şefik Paşa bilir, Fuat onun ağzını arar, ne zaman hangi saatte gdolayıleceğini öğrenir.

Şivenaz ile Fuat Hanedanın sırlarının saklı olduğu odayı ve sır kitabını bulmak için Vanmery’in bulmasını ister ve Vambery, Hünkârın musiki yoluyla iletişim kurduğunu öğrenir, İse-posta Hakkı efendinin peşine düşer.
Abdülhamid, Garonun hapishaneye sevk edilmesine kendisi de gider ve onu kaçıranın Fuat olduğunu görür.
Mahmut Paşa iyileşmiş ve evinde istirahat’e çekilmiştir. Mehmet Selim, saraydan ayrılma kararı alır ama Naime, Zeynep hemşireden bahseder.
Anlayacağınız yine eğlenceli bir bölüm izledik, bir sonraki bölümü ise heyecanla bekleyeceğiz.

Hiç yorum yok

';