SoN Dakika

Diriliş Ertuğrul Yeni bölüm özeti ve analizi


Kayı Obasını basan Moğol Komutan Alıncak, Osman’ı kaçırmıştı. Obaya gelen Ertuğrul Osman’ı vermesi karşılığında gizli bilgilerin olduğu sandığı ona vereceğini kendisine üç gün mühlet vermesini ister. Komutan Alınacağa, anamın ve Artuk Bey’in senin sofranda işi yok der ve oradan ayrılır.

Diriliş Ertuğrul Yeni bölümde neler oldu ?

Ertuğrul İlbilge Hatuna gönderdiği gizli mektupta onunla buluşacağı yeri yazar. İlbilge ile buluşan Ertuğrul ona, Osman’ın yerini öğrenebilmek ve içerden bilgi alabilmek için bana karşıymış gibi yap der.
Ertuğrul, Turgut, Bamsı ve Mergen’e yeni bir görev verir. Hülagü Han’ın, Komutan Alınca’ğa ulaklar tarafından getirilecek mektubu almalarını ve kendisine getirmelerini ister. Ulakların yolunu keserler ve mektubu Ertuğrul’a getirirler. Mektupta Hülagü Han, Lefke Kalesini alın yazar fakat Ertuğrul mektubun içeriğini değiştirir, kale ile anlaşın yazar.
Komutan Alıncak Han’a gelir ve Dragos ile görüşür, ondan altınları ister Komutanda, altınların kendinde olmadığını söyler, kendine inanmayan Komutan Alıncak Kaleyi senin başına yıkacağım der. Han’dan ayrılan Uranüs’ün ardından Hülagü Han’ın mektubu gelir ve Lefke Kalesi ile anlaşma yap, Türk Obaları ile ilgilen yazar.
Ertuğrul Kaleye, Dragos (komutan Uranus) ile görüşmeye gider. Komutan Uranüs Alıncak ile görüştüğünü, kendisinden altınları istediğini ve vermezsem bizimle savaşa gireceğini söyler. Ertuğrul seninle savaşmaya değil anlaşmaya gelecek, benim dediklerimi yap Kalen yerinde kalsın der. Komutan Alıncak ile konuş onun ağzını ara, Osman’ın nerede tuttuklarını öğren der. Uranüs ile Alıncak konuşurken onları dinler ve Osman’ın tutulduğu yer hakkında ipuçları elde eder ve Osman’ın peşine düşer.
Obada Sırmanın, Hatunların başına geçmesi ile gerginlik devam eder. Her fırsatta Selcan Hatuna hakaret eden Sırma, Selcan Hatundan yediği dayakla öfke krizi geçirir. Obadakiler İlbilge’nin Ertuğrul’la anlaştığını bilmedikleri için, Sırma hatunun yanında olmasına öfkeleri büyümektedir.
Söğütte Uç Beyliğini ilan eden Beypolat, Kayı Sancaklarını indirip yerine Umuroğullarının sancaklarını asar. Bunun üzerine orada olan Süleyman, Beypolata öfkesini kusar, bu yüzdende zindana atılır.
Ertuğrul Osman’ın yerini bulur ve onu kurtarır.
Gerçekten heyecan dorukta bir bölümdü, bakalım haftaya neler olacak…


Hiç yorum yok

';