SoN Dakika

Payitaht Abdülhamid’in 85.Bölümünde Heyecan vardı

Edmund Rothshild, Abdülhamid’in huzurundayken, tutuklanan Şivenaz getirilmiş, Şivenaz orada baba deyince gizli gerçekler ortaya çıkmıştı. Şivenaz zindana atılmış, Abdülhamid, Rothschild’a git ve o vekilleri bul emrini vermişti.

Çanakkale geçilmeyecek diyorsak geçilmeyecek, bugünde geçilmeyecek yarında...

Bu bölümde, Abdülhamid, gemilerle yaklaşan İngilizlerin, sadece topa tutmayacaklarını sonrada işgal edeceklerini anlar. Tahsin Paşaya biz Çanakkale geçilmeyecek diyorsak geçilmeyecek, bugünde geçilmeyecek yarında der. Bunun için Mahmut Paşayı görevlendirir. Mahmut Paşa İngiliz Donanmasının başındaki Amirali araştırır ve Siren isimli bir denizkızını aradığını öğrenir ve soluğu gemide alarak Amirali oyalamaya çalışarak Abdülhamid’e zaman kazandırmaya çalışır.
Gizli ajan Avukattan haber bekleyen Abdülhamid’e en sonunda beklediği buluşma haberi gelir, Abdülhamid yalnız gider, Avukat yüzünü göstermez fakat birini affetmeniz karşılığında size istediğiniz bilgiyi vereceğim der ve gider.

Payitaht Abdülhamid Reyting sonuçlarında bu hafta AB de 4. sırada

Bidar Sultan, Seniha Sultan, Şivenazın yakalanmasından dolayı mutludurlar, durumu öğrenen Naime Şivenazı görmeye zindana gider, Şivenaz orada Naime’ye zehir enjekte eder. Bidar Sultan yanına gider, Şivenaz eğer beni buradan kaçırıp İngiliz sefaretine götürmezseniz, panzehri vermem der.
Bidar Sultan durumu ağırlaşan kızı için teklifi kabul eder ama Seniha Sultandan da yardım ister. Şivenazı Saraydan çıkartırlar, İngiliz Sefaretinin önünde panzehrin bilgilerini alır Şivenazı bırakırlar, fakat Sefaretin kapısından içeri giremez, orada sefaret görevlisi babası Rothschild’ın bunu istediğini söyler ve Şivenaz yığılır kalır.
Naime fenalaşınca Abdulkadir, Arifi bulur ve Naimenin yanına getirir. Arifin, Naimenin başında onun için söylediklerinden Bidar Sultan çok etkilenir.

Halil Halit, Süleyman Mabedinin haritasının olduğu son anahtarın bulunduğu Tekkeye gelir, Viçinonun elinden oğlu Sander’i almak isteyen Jorris de oradadır. Viçino, İsmail Hakkı Bey ile birlikte Tekkeye gelir, Sanderin üzerinde bomba vardır o yüzden haritayı verirler, Viçino gider. Jorris oğlunu, Halil de harita için onları takip eder, sonunda ormanda bir kulübeye gideceğini öğrenirler. Takip sırasında, Garo, Viçinodan hem haritayı hem de Sanderi alır ama yolda Sanderi öldürür. Halil Halit Sanderin ölüsünü bulur, elinde silahla Jorris onu görür.
Rothschild, Abdülhamid’e, vekillerin Vanbery’de olduğunu söyler, Vanbery takip edilir, âmâ onun sakladığı yerde vekiller yoktur.

Payitaht Abdülhamid 86 Bölüm 1. Tanıtımı

Payitaht Abdülhamid 86. Bölümünden neler olacak ?

Karasu, Rothschild’a giderek vekillerin elinde olduğunu söyler, sana vereceğim ama karşılığında isteklerim var der, Rothschild kabul eder. Karasu Rothschild’la birlikte vekilleri sakladığı yere gider.
Abdülhamid’in tam köşeye sıkıştığı anda Avukattan haber gelir ve Abdülhamit vekillerin tutulduğu yere gider, oraya Karasu ve Rothschild’da gelir, içeride Abdülhamid’i gören Rothschild, gözlerine inanamaz ve Karasu o gizli Avukatın kendisi olduğunu söyleyerek sadakatimi sunarım Hünkârım der.
Sezon finali yaklaştıkça heyecanda artıyor, reytingde. Bakalım 86. Bölümde neler olacak ?

Editör
Feride Özkılıç Tedik

Reyting tv yazarı
feridezkltdk@gmail.com

Hiç yorum yok

';