SoN Dakika

Payitaht Abdülhamid'de zor günler

Payitaht’tın Zor Günleri
Payitaht Abdülhamit 64. bölümde neler yaşandı.

Geçen bölümde heyecan dorukta bir Payitaht Abdulhamid izlemiştik. Tam her şey yoluna giriyor derken yine, Abdulhamid’in etrafında çakallar dans etmeye başlamıştı.
Bu bölümde yine Abdülhamid oldukça zor anlar yaşadı. Bir yandan evlatları, bir yandan etrafındaki hainler Abdulhamid’in işini her gün biraz daha zora sokuyorlar.

Fuat, Samuel ve Şivenaz yanlarına Celalettin Paşayı da alarak Halil Halit üzerinden kurdukları planları hızlı bir şekilde devreye soktular. Abdulhamid tam Bulgar Sefirle yeni anlaşma yapmak üzereyken, Halil Halit’e zimmetli silahların Mehmet Selimin mührüyle Bulgaristan’daki Osmanlı Tebasına gönderildiğini öğrenince işler iyice karışır.
Halil Halit ve Mehmet Selim üzerlerine atılan suçtan aklanabilmek için her yolu deneyeceklerdir. İngiliz ve Rus Sefirleri Berlin Antlaşmasına aykırı bir durum olmasından dolayı Halil Halit ve Şehzadenin yargılanmasını kendilerinin yapacağını söylerler.
Vanbery, Mehmet Selime yapılan haksızlık karşısında kolları sıvar ve gizlice Fuat’ın evine girer bazı önemli belgeler bulur ve Abdulkadir’e, bana bir şey olursa bunları Sultanıma verirsiniz der. Vanbery’in konuşacağını anlayan Fuat konuşmasın diye onu zehirler.

Bidar Sultan, Şivenazdan şüphelenmeye devam eder. 
Yahudi olduğunu düşünür ve paşaların eşlerine verdiği yemeğe davet eder. Yahudi geleneğine göre et yemeğinin ardından Sütlü tatlı yenmeyeceğini bildiği için sütlaç ikram eder. Zeynep hemşire bu bilgiyi Şivenaz’a götürür fakat Şivenaz her şeye rağmen yer. Şivenaz Sinagogda Bidar Sultana yeni bir tuzak kurar fakat başarılı olamaz.
Bu arada Şivenaz, Abdulkadir ve Naime ortaklıklarını gizlemeye devam etmektedirler. Gizli belgelerin Abdukadir’de olduğunu öğrenen Şivenaz, yeni bir tuzak kurar.
Mehmet Selim Devleti için kendini feda eder ve yargılanmak için Sefirlerin karşısına çıkar.
Yine heyecan dorukta bir bölüm izledik, bakalım haftaya Vanbery kurtulacak mı? Mehmet Selim ve Halil Halit kendilerini aklayabilecekler mi? Kaçırılan silahlar bulunabilecek mi? Abdulkadir ve Naime Şivenaz’ın tuzağından kurtulabilecek mi? Tüm sorularımızın cevabını haftaya 65.bölümünde izleyeceğiz.
Payitaht Abdülhamit 64.bölüm Fragmanı,

Hiç yorum yok

';