SoN Dakika

Şahin Tepesi başladı

80’li yılların unutulmaz (Falcon Crest) Şahin Tepesi dizisi

80’li yılların unutulmaz (Falcon Crest) Şahin Tepesi dizisi o dönemin eski ABD Başkanlarından Ronald Reogan’ın eski eşi Jane Wyman’ın başrolünü oynadığı, Gioberti ailesini anlatan, bugün ise 2018 uyarlamasıyla, usta yönetmen Hilal Saral tarafından yönetilen, geçen hafta ATV’ de yayınlanmaya başlayan dizi, iyi bir giriş yaptı.
Aslında diziye şöyle bir baktığımızda geçmişte 80’li yıllarda yayınlanan Şahin Tepesiyle arasında biraz farklılık olsa da benzerliği bile yetiyor.


Dizi, ünlü işadamı Mithat Şahin’in ölmesiyle başlıyor. 
Mithat Şahin geçmişte İş Ortağının eşiyle bir ilişki yaşar, bunu öğrenen ortağı önce eşini sonrada kendini öldürür. Kendisini sorumlu tutan Mithat, İş Ortağının iki kızının bakımını üstlenir. Kendi kızından ayırmadan onları da büyütür.
Mithat Şahinin öz kızı Melek, aşık olduğu Demirden, Tunanın oyununa gelip ayrılmak ve babası tarafından evden kovulup, mirasından men etmesine sebep olmuştur. Yıllar sonra Tuna, Melek’in aşkı Demir ile evlenmiş, Deniz ve Efe adında iki çocukları olmuştur. Melek ise kocasını erken yaşta kaybetmiş, Cem ve Verda isminde iki çocuğu olan dul bir kadındır.
Yıllar sonra, babasının ölüm haberini alan ve kovulduğu eve cenaze için gelen Melek, Tunanın diğer bir yüzünü görecektir. Babası kızını affetmiş ve miras olarak kendine borç içinde olan bir şirket, serayı ve Göl evini bırakmıştır.

şahin tepesi dizisi ile ilgili görsel sonucu
Onları büyüten Mithat Şahin’i, kızı Deniz ile öldüren ve göl’e atan Tuna, bunu herkesten saklamak için oldukça çaba sarf etmektedir.
Birbirlerinin hayatından çalan iki kadının güç savaşını, aşklarını, para hırsını, kavgalarını izleyeceğimiz muhteşem bölümler bizi bekliyor.
Peki dizinin oyuncuları kimler, başrol oyuncusu Zerrin Tekindor, onu en son Aşk-ı Memnu, Kuzey Güney dizilerinde izlemiştik. Ebru Özkan, Paramparça ve Not Defteri, Aybüke Pusat’ı ise, Söz Dizisi’nden tanıyoruz.
Boran Kuzum, Vatanım Sensin dizisinde Leon olarak tanıdık ve çokta başarılı bulduk ve hayranlıkla izledik.  Esra Dermancıoğlu, Fatmagül ün Suçu Ne dizisinde kızdığımız yengeyi canlandırmıştı. Murat Aygen, Bodrum Masalı dizisiyle ününe ün katmıştı.
Ve Şahin Tepesi Leyla Tanlar,
Mustafa Mert Koç gibi genç ama başarılı, yıldızları parlak oyuncular var.
Umarım 80’li yıllarda izlediğimiz Şahin Tepesi ile konusu bire bir aynı olur, eğer olursa ciddi anlamda reyting alacağını ve önemli bir izleyici kitlesi olacağını düşünüyorum.
Şimdiden Yönetmen Hilal Saral’ı tebrik ediyorum, ama umarım, ilerleyen zamanlarda reyting düştü diye diğer diziler gibi yayından kaldırılmaz.


Şahin Tepesi 3.bölüm fragmanı




Hiç yorum yok

';