SoN Dakika

Diriliş Ertuğrul 133. Bölümünde neler oldu ?

Diriliş Ertuğrul 133. Bölümünde neler oldu ? Detaylar Haberimizde;

Geçen bölümde Beybolat zehirlenmişti. Beybolat, Artuk Bey’in hazırladığı panzehir sayesinde kendine gelir. İlbilge ve kardeşi Sırma Hatun kimin neden böyle bir şey yaptığını merak eder. Beybolat’ı ziyarete gelen Ertuğrul, seni Dragos zehirledi der.
Ertuğrul Beybolat’a, Emir Bahattin’in öldüğünü Hanın baskına uğradığını ve Moğolların öldürüldüğünü söyler. Beybolat yanına gelen Emir’in yardımcısı Batur Alp ile konuşur ve onu Lefke Kalesine, Dragosun yanına gönderir, onlardan Ertuğrul ile yaptıkları anlaşmayı öğrenmesini ister. Kale’de Dragos ile konuştuğunu zanneden Batur Alp, komutan Uranos ile görüşür. Komutan, Anlaşma hakkında bilgi veremeyeceğini söyler, bunun karşılığında Batur Alp, Ertuğrul’un Kaleyi fethetmeye hazırlandığını söyler.
Emir Bahattin’in öldüğünü öğrenen Türk Obalarının beyleri Toy isterler ve Han’da Toy yapılır. Toyda beyler yaşananlardan oldukça rahatsız olduklarını söylerler. Ertuğrul, zorlukla karşılaşınca dimdik ayakta durun, gaflete düşmeyin der ve onları ikna eder.
Ertuğrul, Turgut ve Bamsıya, Berkehan’a, Moğollara karşı işbirliği çağrısını içeren bir mektup verir. Onları İşbirlikçilerle bir araya getirecek adamların, Moğollarla çalıştıklarını görürler, tuzağa düşerler, onları kılıçtan geçirirler ve yaralı bir Alp’ten işbirlikçilerin yerlerini öğrenirler. İşbirlikçilerin mağarasına gider ve mektubu teslim ederler.

Diriliş Ertuğrul Reytingleri yine zirvede...

Ertuğrul’un yanına gelen Osman, İlbilge Hatun ile evlendiklerinde başka çocukları olduğunda bizi sevmezsen diye sorar. Ertuğrul, bir babanın yüreği hepsini ısıtır, tek baban olsa, başka hiç bir şeye ihtiyacın yoktur, baba çınar ağacı gibidir, meyve vermese de gölgesi yeter der. Osman babasına annesini sorar, annen, o bir çift ceylan gözlüydü, bana üç aslan veren hatundu, kendisi bir cihana bedeldi, bana da üç cihan verdi, Ana gezindiğin bağ, baba ise yaslandığın dağdır, der.
Dragos, Ertuğrul’a Papaz efendinin hasta olduğunu söyler ve onu öldürmek için tuzak kurar. Papazın öldüğünü gören Ertuğrul, dışarı çıktığında okçuların hedefi olur, fakat ok Abdurrahman’a gelir, ikinci okun önüne de Zangoç (Dragos) atlar ve oda yaralanır.
Yine bu bölüme damga vuranlar vardı. Artuk Beyin, Beybolatın başında gözyaşları ile yaptığı duası ve camide hocanın çocuklara Allahın 99 isminden EL-KAHHAR isminin anlatım şekli içimizi ısıttı.
Anlayacağınız yine 134. bölümü merak ve heyecan ile bekleyeceğiz.

Editör
Feride Özkılıç Tedik

Reyting tv yazarı
feridezkltdk@gmail.com

Hiç yorum yok

';