SoN Dakika

Payitaht Abdülhamit yeni bölümde hainlere Osmanlı tokadı

payitaht abdülhamit reytingleri,

Payitaht Abdülhamit Yeni bölümünde neler oldu ?

Geçen bölümde Abdülhamid suikast yapılacağını bile bile açılışa gitmişti. Rolshid, suikastı Jorıss aracılığıyla planlamıştı. Fakat sırlar odası hafiyeleri suikastı öğrenince, Abdülhamid’i kurtarmak için Fuat Efendiyi kolundan vurur ve suikastı önlerler. Halil Halit, Joriss’i kaçarken görür ve takip eder.
Halik Halit, Söğütlü ve Asaf Emre’nin yanına gelir, onları baygın bulur. Suikast silahı ’da onların yanındadır. Şefik Paşa gelir, silahı alır Halil Halit’i ve arkadaşlarını tutuklamaz, serbest bırakır. Şefik Paşa silahı Hünkâra getirir, Abdülhamid silahtaki damgadan gizli odanın hafiyeleri olduğunu anlar.
payitaht abdülhamit reytingleri, Bidar Sultan çayın zehirli olduğunu anlar ve Şivenaza içirir. Zehirlenen Şivenaz, Zeynep hemşireden panzehri ister ve panzehri içirir. Bidar Sultan, Şivenazın foyasını ortaya çıkartmak için onun dayısını Saraya davet eder ve bu sırrı sadece Zeynep Hemşireye söyler. Bidar, gemi ile gelecek olan misafirini alması için Mehmet Selimden rica eder fakat Şivenaz önce davranır ve misafiri o alır.
Bay Rolshid Hafayayı-Esrar odasını bulmaya kararlıdır. Mahmut Paşayı takip ettirir ve sırlar odasının yerini öğrenir. Vanbery’nin bulduğu haritaya bakarak odayı, Fuat, Rolshid, Vanbery ve Jorıss ile birlikte aramaya başlarlar. Ama Abdülhamid onlardan önce davranır ve oradan ayrılan hafiyelerin bıraktığını düşünsünler diye gizli odaya yalan belgeler koyar. Fuat ve Şivenaz için çalışanların ajan olduğunu yazar, bunların içinde Fuat’ın yardımcısı Urabi, Şivenazın ortağı Nesimde vardır.
Abdülhamid, Halil Halit’e bundan sonra yer altından çalışacaksınız, Payitahtı yakacaklar siz engel olacaksınız der. Halil Halit arkadaşlarına bana komutan ya da paşa demek yok, bundan sonra sadece Dayı diyecekler der ve Payitaht ‘ta yabancı madde satışını, kumarı ve faizle para ticaretini yasaklar. Emanetçiyi arar ve bulur, onun Jorıss olduğunu anlar.
Rolshid gizli odada bulduğu ajan olduğunu yazan o isimleri tek tek öldürür ve Abdülhamid’e mektup yazar. Mektupta ajanları öldürdüğünü, eğer Tahttı ve Payitahttı bırakıp gitmezsen bütün hafiyelerini öldüreceğini, Payitahttı yakacağını yazar.

Abdülhamid, Fuat Efendiyi ve Rolshid’i çağırtır.

Onlarla konuşurken mektup gelir ve tuzak kurduğunu zanneden Rolshid tuzağa düşer ve Abdülhamid onlar bizim hafiyelerimiz değildi ama Onlarında sonu yaklaşıyor der.
Mahmut Paşa, Hafayayi-Esrar hafiyeleri tarafından kaçırılır ve Hünkârın verdiği notu getirir. Hafiyeler yeni yerin bilgilerini verir. Abdülhamid sır odasına gider ve hafiyelere bundan sonra Payitahtta posta işletmelerinde çalışacaklarını ama onların kim olduğunu kimsenin bilmeyeceğini söyler.
Bidar Sultan, Sarayın bahçesinde misafirini beklerken Mehmet Selim kimsenin gelmediğini söyler, Şivenaz gelir ve misafiriniz belki de gelmekten vazgeçmiştir der. Bu sırada Nesim’in kızı Viktorya gelir ve Bidar Sultana babasının öldürüldüğünü ve babasını Şivenazın öldürdüğünü ve yolun sonuna geldiğini söyler.
Ben bu bölümü izlerken gerçekten çok heyecanlandım, yine inanılmaz bir yerde bitti. Bir hafta daha bekleyeceğiz.

Hiç yorum yok

';