SoN Dakika

Diriliş Ertuğrul’da Baskın var, Yeni bölüm özet ve analizi


Geçen bölümde Ertuğrul ve Abdurrahman’a Dragosun adamları saldırmış, Abdurrahman ve Dragos (Zangoç)yaralanmıştı. Dragos kaleden gelen Moğolların Ertuğrul’un elindeki sandığı istediği haberini öğrenince öldürmekten vazgeçer. Ertuğrul’un önüne kendini atar, ok göğsündeki kitaba gelir ve kurtulur. Detaylar Haberimizde,

Diriliş Ertuğrul'da bu hafta neler oldu ?

Kayı Obasında, Beybolat, İlbilge,Sırma Hatun ve Otağda Ertuğrul’un çocukları ve Haymana ana onu yemeğe beklerken, Ertuğrul’un saldırıya uğradığı ve Abdurrahman’ın yaralandığı haberi gelir. Beybolat Ertuğrul’un yanına gider. Bu işi de Dragosun yaptığını ama azgın çakalın hakkından, mutlaka kızgın kurt gelir der.
Obasına giden Beybolatın yanına, Moğol Komutan Alıncağın adamı Subutay gelir ve bütün Türk Obalarının basıldığını, Hülagü Hanın gizli sandık ve altınlar için Komutan Alıncağı bizzat görevlendirdiğini ve Kayı obasına gittiğini söyler.

Diriliş Reytinglerde zirveden inmiyor

Kayı Obasını Moğol Komutan Alıncak basar ve otağdaki herkesi rehin alı, Osman’ı kaçırır. Sırma Komutan Alıncağa şerbet götürür, Komutan yemekten sonra seninle sohbet edelim o tatlı dilinle bana anlatacakların vardır der ve Hayma ana ile Artuk Beyde benimle yemek yesinler onları davet et der. Hayma ana sofraya oturmak istemez ve komutana, senden önce bir Moğol komutan vardı Noyan, Ertuğrul nasıl onun hakkından geldiyse senin de hakkından gelecek der. Komutan Alıncak, Hayma ana ve diğerlerine bundan sonra Uç Beyiniz Beybolattır, hatunların başına da Sırma Hatunu getirdim der.
Ertuğrul obanın Moğollar tarafından basıldığını öğrenir, Bamsı, balalarımız, evlatlarımız var hemen obaya dönelim der fakat Ertuğrul ben evlatlarımı bu dava uğrunda ölsünler diye yetiştirdim der ve Berke Hanın elçileriyle buluşmaya gider, orada çıkacak savaşın ayrıntılarını konuşur. Dönüş yolunda Aksakallılardan haber gelir ve onlarla buluşmaya gider.
Lefke Kalesine Dragos ile konuşmaya giden Ertuğrul orada komutan Uranos ile konuşarak işbirliği yapalım yoksa sizin de başınız belada, Moğollar bu kaleyi başınıza yıkacak sizi de rahat bırakmayacak. Uranos bu kadar Alp ile nasıl savaşırsın der, Ertuğrul bizi yalnız belleme bizim arkamızda koskoca bir ordu var, abim Gündüz Alpleriyle geliyor der ve anlaşma yapar. Komutan Uranus Moğol Komutan sana bir mesaj bıraktı, eğer onların istediğini vermezsen oğlun Osman’ı öldüreceklerini söylediler der.
Ertuğrul sakladığı sandığı çıkartır. Zangocu takip eden Mergen onun kaleye girdiğini söyler.
Ertuğrul tüm planlarını yaptıktan sonra, tüm heybetiyle obaya gelir ve otağa girer. Komutan Alıncak’a işte geldim, senin gibi titreyerek değil, aslan gibi kükreyerek geldim der.
Komutan istediğimi ver, oğlunu al der. Ertuğrul hiç kimse vermek istemediğim bir şeyi, benden alamaz der.
Yani anlayacağınız ortalık iyice kızıştı, bizleri muhteşem bölümler bekliyor.

Hiç yorum yok

';