SoN Dakika

Diriliş Ertuğrul 143. Bölümünde Neler Oldu?

Selcan Hatun ile İlbilge, Aybars’ın arkasından gitmişlerdi. Beypolatın Alpleri, kılıçtan geçirirken İlbilge, Beypolatın Alp’inin okuyla yaralanır.


Son anda İlbilgeyi fark ederler ve onları orada bırakarak kaçarlar. Selcan, İlbilgeyi obayı götürür.
Ertuğrul, komutan Uranüsü yakalar ve Söğüt meydanına getirir. Orada, Zangocun, Oğuz Alpi şehit ettiğini, Melikşahı yaraladığını öğrenir. Han’a geldiğinde de Bamsının başına gelenleri, İlbilgenin yaralandığını öğrenir.
Ertuğrul Bamsının peşinden der, Bamsı sahte Albastı tarafından sıkıştırılır, onu öldürecekleri sırada Beypolat gelir ve Albastıyı öldürür. Aynı anda Ertuğrul da gelir, Beypolat ,İlbilgenin yanına gider. Ertuğrul Bamsıya oğlunu kurtaracağız der fakat Bamsı onu dinlemez ve kaleye oğlunun peşinden gider. Ertuğrul ölen kişinin Albastı olmadığını anlar ve yeni bir plan kurar. Dragosa, Uranusun kellesini gönderir ve içine mektup koyar, mektupta komutan Alıncağın ölmediği, onu Hülagü Hana götüreceğini ve itibarının artacağını, kaleyi fethetmek için kendisine izin vereceğini söyler.
Obaya giden Ertuğrul, Beypolata, Hülagü Hanın yaşadığını yarın onu Konya ya Hülagü Hana götüreceğini söyler. Beypolat, Albastı olur ve Konya yolunda pusuya yatar. Turgut Alpleriyle oraya gider ve Albastıyla karşı karşıya gelir.

Diriliş Ertuğrul 144.bölüm fragmanı yayınlandı.


Dragos, Beypolat ile buluşur, Bamsının oğlunun elinde olduğunu, Albastının yaşadığını söyler. Beypolat Bamsının oğlunu sana vereyim Bamsı ile konuş, oğlu karşılığında Albastıyı iste der.
Dragos Bamsının yolunu keser ve eğer Alıncağı getirirsen oğlunu alırsın der. Bamsı Alıncağın yerini bulur onu alacağı sırada Mergen gelir izin vermek istemez ama onu etkisiz hale getirir. Bamsı, Alıncağı Dragosa götürür, oğlunu alır ama Dragos ikisini de öldüreceğini söyler.

Diriliş Ertuğrul reytingleri

Ertuğrul Alıncağın olduğu yere gelir fakat Mergen Bamsının onu aldığını söyler. Ertuğrul, Bamsıyı sağ koymayacaklar der ve arkalarından gitmek için yola koyulur.
İlbilge kendine gelir, Hafsa hatun çok üzgündür, Selcan onu teselli etmeye gelir ve aralarındaki buzlar az da olsa erir.
Tüm bu yaşananların içinde en önemlisi Ertuğrul, Albastının Beypolat olduğunu anlar.
Yine muhteşem ve heyecan dorukta bir bölüm izledik, bakalım  haftaya Diriliş Ertuğrul yeni bölümünde neler olacak.
Editör
Feride Özkılıç Tedik
Feride Özkılıç Tedik
feridezkltdk@gmail.com

Hiç yorum yok

';