SoN Dakika

Payitaht Abdülhamid yeni bölüm özeti ve analizi

 Payitahat, yıkılmak üzere olan Osmanlı İmparatorluğu'nu, mühteşem siyasi zekasıyla 33 yıl erteleyen, ayakta kalmasını sağlayan ulu hakanımızın, aile ve siyasi hayatını anlatmaya çalışan tarihsel akışa uygun muhteşem bir dizi.


       Tarih danışmanlığını Naci Yorulmaz ve Orhan Osmanoğlu'nun yaptığı, geniş oyuncu kadrosu, oyuncuların harika performansı ve tarihsel akışa bağlı kalınarak iyi senaryolaştırılmış bir yapımdır.
       82. Bölümü 12 Nisan'da yayınlanacak dizinin, 19. Yüzyılın sonlarına ve 20. Yüzyılın başlarına damga vuran global monarşinin, Osmanlı toprakları ve topraklar üzerindeki halkların egemenlik hakimiyetini yok etmek, yer altı ve yer üstü zenginliğini sömürmek için ortadan kaldırmaları gereken Abdülhamid Han ve Osmanlı ile 16. Yüzyıldan beri dünya siyasi hayatını yöneten Rothschilds ve diğer dünya siyasetine ve sömürü düzenini kuran siyonist ailelerine karşı verilen mücadelenin hikayesidir.

       81. Bölümde Rothscilds tekrar payitahta gelir ve yeni bölümde'de Abdülhamid Han ile Rothcsilds arasında geçecek siyasi akıl oyunları ve bol aksiyonlu sahneler bizi bekliyor. 

       Global monarşi, Osmanlı topraklarında yaşayan halkların hakanlarına biatları, İslam inancının halifelerine olan bağlılığını, silah ve asker gücüyle yenemeyeceğini bildiklerinden hainlerin ihanetleriyle olabileceğini düşünmüş ve uygulamışlardır. 
       Çöküş döneminde olan Osmanlı İmparatorluğu 200 yıl aradan sonra yunan savaşını kazanmış tam diriliş dönemi başlayacak derken siyonist ailelerin Osmanlı topraklarındaki neft(petrol) ve bütün zenginliğini sömürme hayali masa oyunlarının başlamasına, kazınılan savaşın masada yenilgiye çevrilmesi için yapılması gereken abdülhamid hanı içeriden darbe almasını sağlamaktır. 
       Bunun için Osmanlı bürokrasisi, basın, sanatcı parlatma, sözde yazar ve isteklerini yerine getirecek içeriden satın alınmış paşa, yönetici, idareci, bürokrat hainleri devreye sokmaktır.
       Günümüz Türkiye Cumhuriyeti'nin de içinde bulunduğu siyasi baskı, sömürgeleştirme çabası ve üzerinde hakimiyet elde etmek için mücadele verdiği ve Abdülhamid Han döneminden bu yana emperyalizmin üzerimizdeki egemenlik iddaası halen sürmekte ve devam etmektedir. 
       Abdülhamit Han'ın dönemi günümüz Türkiye'si için bir yol gösterici bir ışık tutucu ve aynı şeyleri bir daha yaşamamamız için bizim doğruyu görebilmemiz için ders verici niteliktedir. 
       Payitaht'ı mutlaka izleyin, hatta geçmiş bölümlerini bir tekrar daha izleyin, çoğrafyamız, biz ve mazlumların sömürülmesini ibretle izlemek, olmaması için birbirimize sıkı sıkıya bağlanmamız gerektiğini göreceksiniz. 

Hayati KAYA

EDİTÖR
hayatagaci3@gmail.com

Hiç yorum yok

';