SoN Dakika

Diriliş Ertuğrul 139. bölümünde neler oldu?

Beypolat, Komutan Alıncak ile buluşur, Ertuğrul’un kendilerine oyun ettiğini, Söğüt’ü geri aldığını ve Uç Beyliğini tekrar ilan ettiğini söyler. Alıncak öfkeden deliye döner.

Diriliş Ertuğrul 139. bölümünde neler oldu ?


Ertuğrul’la konuşmak için Han’a gider, Komutan Uranus ile karşılaşır ona bizden habersiz bir daha Ertuğrul ile görüşmeyeceksin der. Ertuğrul’la görüşen Alıncak, benim verdiğim hükmü, benden daha ulu biri değiştirebilir! Ertuğrul Adalet var, hakkım olanı geri aldım, bize uzanan dost eliyse sıkar, düşman eliyse keseriz der. Komutan Alıncak, Ertuğrul’la başa çıkamayacağını anlar ve Söğütüde, Uç Beyliğini de sana iade ediyorum diyerek ayrılır. Sandık ile Keykavusu Berke Han’ın kaçırdığını düşünerek peşinden gider.
Komutan Uranus sandığı Ertuğrul’a getirir, sandığın düşüp kırıldığını söyler, Ertuğrul sandığın önemli olmadığını esas şimdi işbirliği yapmamız gerekiyor, Komutan Alıncak hem size hem de bize saldıracaktır, ben tedbirimi aldım sende al, cenk çıkarsa birlikte savaşacağız, aramıza kimsenin girmesine izin verme der.
Turgut Alplar ile talim yaptığı sırada Süleyman’ın atını getirirler. Heybede babasına vereceği berat ve Ertuğrul’un mektubu vardır. Turgut onu aramaya başlar ve haber Ertuğrul’a gelir oda Bamsı ile birlikte onlara katılır.
Baypolat, Ertuğrul’u içten bitireceğiz bunun için önce Bamsının hatunu Hafza ile başlayacağını Sırmaya söyler. Onunla iyi geçin, Ertuğrul’a karşı onu doldur ki, oda Bamsıyı doldursun der.
İlbilge ile Sırma Selcan Hatundan özür dilemek için Kayı Obasına giderler, Sırma pişman olduğunu söyler fakat Selcan Hatun onu dinlemez, obasının ihtiyaçları için Söğüt’e gider. Handa Süleyman’ın atını görür, Artuk bey Süleyman’ın kaçırıldığını söyler, Selcan oğlunun atına binerek onu aramaya gider.

Diriliş Ertuğrul 140. bölümünde neler olacak ?

IFrame

Komutan Alıncak, Beypolata mektup yazar ve içimizde hain var, Hülagü Han’dan gelen mektuplar gerçek olmayabilir, haini bulabilmek için bir oyun hazırladığını yazar. Hülagü Han’a bir mektup yazar ve Mergen’e verirler, Mergen uzaklaştığında mektubu okurken Albastı gelir onu yakalar ve Alıncak ile birlikte mektubu kime götüreceğini söylesin diye işkence yaparlar.
Ertuğrul Süleyman’ı mağarada öldürülmüş olarak bulur, işkence edilerek öldürüldüğünü görür, duvarda Albastı yazar. Süleyman’ın bir damla kanı için, onlara kan kusturacağım der ve Cenazeyle birlikte obaya gelir. Haymananın ağıtları kalbimizi yerinden çıkarttı. Selcan obaya gelir ve oğlunun cenazesini görür.
Kayı Obası Süleyman’ın ölümüyle yıkılır. Ertuğrul mezarı başında intikam yemini eder.
Anlaşılan ilerleyen bölümlerde bizi oldukça heyecanlı bölümler bekliyor.

Hiç yorum yok

';