SoN Dakika

Payitaht Abdülhamid Yeni bölümünde neler oldu?

Abdülhamid, Fuat Efendinin tutuklanmasını ister ve Ahmet Paşaya buyruk verir. Ahmet Paşa, Fuat efendiyi yakalar ve zindana attırır. Mahmut Paşa Jön Türklerle ilgili topladığı bilgileri hünkâra getirir ve onların Ermeni Çetelerle ortaklaşa iş içinde olduğunu söyler.


Payitaht Abdülhamid Yeni bölümde neler oldu?

Fuat Efendinin yakalandığı haberi Sabahattin’e gelir, Ermeni liderinde öldürüldüğünü öğrenirler ve yeni bir plan yaparlar. Vilayeti-Sitte planını devreye sokarlar ve daha önce Ermenilerin toprakları olan vilayetleri geri alması için Rus Sefaretinden yardım isterler. Venbery devreye girer ve Rus Sefir ile görüşür. Ayrıca Abdülhamid, Vanbery’e den Fuat Efendinin yanında olan onunla işbirliği yapanların listesini ister, Venbery de Payitahtta bulunan 4-5 Ermeni’nin de isimlerinin yazdığı listeyi verir. Aynı listeyi Şivenaz’da Fuat’a verir.

Dünün reytingleri Dizi Ligi'de...

Jorris, Venbery’nin ona gönderilmiş olduğu listedeki Ermenilere tek tek suikast düzenler, suçu ise Ahmet Celalettin Paşanın yani aslına bakarsak Abdülhamid’in üstüne atmak ister.
Abdülhamid, Ahmet Paşa ile birlikte yeni bir plan hazırlar ve Rus sefaretini zor duruma düşürecek, Doğubayazıt’ta bulunan Rusların merkezi karargâhına, Ermeni tebaanında olduğu yere, Rus kıyafeti giyen Osmanlı Ajanlarını gönderip birkaç ermeninin öldürülmesini sağlar.


Dizi Reytingleri


Rus Sefir, Venbery ile birlikte Abdülhamid’in huzuruna çıkar Rus hükümeti Osmanlı Devletine bir nota verdi, Berlin anlaşmasında geçen 6 vilayeti Ermeni toprağı olarak tanıdığını belirtti der. Abdülhamid nerelermiş o Vilayetler!, Erzurum mu!, Van mı?  Atam Alparslan’ın dokuz çağ önce Malazgirt zaferiyle aldığı topraklar mı? Ermeni vilayetiymiş, dokuz asır önce Türk olan toprakları, toprağın altına girmeden vermeyiz, bizi toprağa gömmek isteyenler, toprak olmayı göze almışlardır ki gelip bizlere bunları söylersiniz der. O sırada Rus sefire, hükümetinden telgraf gelir, özür diledikleri yazar.
Abdülhamid şimdi hepimiz anlamıştır ki, Türkün toprağına uzanan elin, er veya geç kesileceğini, yıkılın karşımdan der ve bastonunu yere vurur.
Halil Halit emanetçinin (Jorris)peşindedir. Jorrisin uyuşturucuyu Payitahta soktuğunu öğrenir, peşine düşer, fırınlarda ekmek içinde dağıtılacağını öğrenir.
Şivenaz Fuat ile yaptığı planı devreye sokar birini bulur sokakta saldırmasını ister yakalandığın takdirde bana emri Fuat Efendi verdi dersin der, öylede olur.


Payitaht Abdülhamid 79. Bölüm 1. Tanıtım!

Payitaht Abdülhamid 79. Bölümünde neler olacak ?
Mehmet Selim, Zeynep hemşireyi kardeşinin kabristanına götürür, orada Zeynep, Halil ile karşılaşır, Halil kardeşine bunu meydana getirenı bulacağım der. Mehmet Selimin orada olmasına da bir anlam veremez.
Naime gazeteci Arife yazdığı tekzip yazısından dolayı teşekkür eder. Onunla buluşmak istediğini Moda evinde çalışan Zühal’e söyler, Arif Zühal’e (Naime Sultanın)adını sorar oda Nazik Endam der. Naime buluşma teklifini kabul eder. Arif bilmeden Naime Sultanla yüz yüze mevzuşabilir miyim der ve Naime kabul eder. Kendisi karşısına çıkamayacağı için Seniha Sultandan rica eder oda kabul eder. Gazeteciyle konuşurken Mahmut Paşa görür.
Sabahattin olanlar karşısında Payitahta gelme kararı alır ve Karasu ile birlikte yola çıkarlar.
Bakalım haftaya neler olacak merakla bekliyoruz.

Hiç yorum yok

';