SoN Dakika

Payitaht'ta Suikast Alarmı Vardı

Abdülhamid, Fransızların ve İngilizlerin Jön Türklerin, Ermeni Çeteleri Hıncak ve Taşnaklara verdikleri destekleri belgeleyebilmek için yeni bir plan yapar,


Payitaht Abdülhamit'te bu Hafta yeni bölümünde neler oldu ?

Sabahattin’in Payitaht ta geldiğini söyler. Mahmut Paşaya oğlunuz geldiğinde onu tutuklamayacağız, siz onun yanındaymış gibi görünüp bilgi alacaksınız, Sabahattin’in o kongreyi yapması gerekiyor der.
Abdülhamid, Ahmet Paşaya, Sabahattin efendiyi göz hapsine alacak onu adım adım takip edeceksiniz der. Bu arada Ahmet Paşa Şivenazı sorgular ve Fuat efendiyi ziyarete gittiğinizde ona bir şey verdiniz mi diye sorar Şivenaz yanımda Seniha Sultan vardı hiç bir şey vermedim der.
Emanetçi, Halil Halit’in adamı Cezzarı ele geçirir. Payitahttaki uyuşturucu trafiğini ortadan kaldırmak için de çalışan Halil Halit, gazetede verilen ilanın olduğu yere gitmek üzereyken arabada Cezzarı görür onun peşinden gider. Bu arada Tatar ve Nadir Bey adrese gider ama onlarda kurulan tuzağa düşer, yakalanırlar. Halil oraya geldiğinde not bulur ve emanetçinin gel dediği yere gider. Cezzarı bulur, emanetçide oradadır ve karşı karşıya gelirler.
Fuat zehirlendiği için hastaneye kaldırılır, Vanbery ve Şivenaz idam verildiği takdirde Fuat konuşur der, onu hastaneden kaçırma planı yaparlar.

Payitaht Abdülhamid 80. Bölüm 1. Tanıtım!

IFrame


Sabahattin, Payitahtta gelir, Vanbery onu karşılar gizli bir evde saklar. Payitahtta Gustav adında bir Ermeni katil gelecek, saraya mühendis olarak girecek ve Abdülhamid’i öldürecek der. Fakat Ermeniler için önemli biri ve benim Paşa dayımla barışmam için onun kimliğini söylemem lazım ben söylerken sende onu saraydan kaçıracaksın der.
Mahmut Paşa ve Seniha Sultanı ziyarete giden Sabahattin’i babası Mahmut Paşa affetmiş gibi yapar. Seniha Sultan Mahmut Paşaya ölümü gör hiç kimseye oğlumun geldiğini söylemeyeceksin der, Mahmut Paşa tamam der. Abdülhamid, Mahmut Paşayı çağırtır, Sabahattin’den haber var mı diye sorunca Paşa yok der. Ahmet Paşa, Hünkâra, Sabahattin’in geldiğini Mahmut Paşanın yalan söylediğini o yüzden sizin yanınıza gelmesine izin vermeyeceğim der.
Naime Sultan, Arif ile Nazik Endam olarak görüşmeye devam eder. Bidar Sultan öğrenir, gazetede Fuat Efendinin Sultan tarafından zehirlendiği yazar, Bidar Sultan Naime ye arkadaş olduğun kişileri iyi seç, bunlar bizim düşmanımız der.
Abdülhamid kuracağı Cam Fabrikası için geldiğini düşündüğü Mühendis Gustav, hain planını devreye sokar, Tahsin Paşaya Hünkarımla bahçede görüşebilir miyim, ona hazırladığım düzeneği göstereceğim der, yağmura göre hazırladığı planının içine şemsiyesine yerleştirdiği silahıda dahil eder, bahçede Abdülhamid ile buluşurlar.

23 Mart Cumartesi Dünün reytingleri 

Ahmet Paşa, Vanbery evden çıkarken onu tutuklar, yolda Vanbery Hünkâra suikast olacağını, Sabahattin’in Ermeni Popkin Gustav ile görüşeceğini söyler ve Ahmet Paşa hızla saraya gitmeye çalışır.
Sabahattin Mahmut Paşaya Hünkâra Suikast düzenleneceğini söyler Mahmut Paşa Saraya gelir ve silah sesi duyulur, bakalım suikastı kim önleyebilecek.

Hiç yorum yok

';