SoN Dakika

Sultan'dan Sevenlerine Kötü Haber Zatürre ile mücadele ediyor

Yeşilçam'ın usta oyuncusu türkan şoray'ın zatürre savaşı verdiği, bir haftadır evden çıkamadığı öğrenildi.
Yeşilçam'ın "sultan"ı olarak malum efsaneleşmiş oyuncusu türkan şoray, bir süredir hastalıkla savaşıyor. Yeşilçam'ın efsanesi, ortalama bir aydır zatürre ile savaş veriyor. 72 yaşındaki güzel sanatçı bir süre önce ağır gribe ele geçirilmiştı.şimdi ise hastalığı zatürreye dönüştü. 

şoray'ın bir haftadır evde istirahatte olduğu öğrenildi. Türk sinemasının sultanı türkan şoray son olarak 8 mart dünya hanımefendiler günü'nde eyüp sultanlı kadınlarla icatma gerçekleştirmişti.

Türkan şoray kimdir?


28 haziran 1945 yılında istanbul eyüp sultan'da doğmuş şoray, işyar bir ailenin kızıydı. Efsane isim türk sineması'na aynı mahallede oturdukları emel star'ın sayesinde ismim atmıştı. Türker inanoğlu tarafından keşfedilen türkan şoray, "köyde bir kızı sevdim" filmiyle türk sinemasına ismim atmış, beyaz perdede efsunk başarı yakalayarak yeşilçam'ın "sultan" ı lakabını almıştı. 

Oynadığı rollerle yeşilçam'ın efsaneleşmiş isimlerinden olan şoray, biroldukca ödül aldı. 200'den fazla filmimizde oynayan sanatçı, dünyanın "en fazlaca film çeviren kadın oyuncusu" oldu. ünlü sanatçının kendi ismini taşıyan bir ilkokulu da bulunuyor.

Hiç yorum yok

';