SoN Dakika

Diriliş Ertuğrul’un 148. Bölümünde Kutlu Mücadele başladı

Arıkbuka Berke Han’ın yanındaki casusundan mektup alır, Berke Han’ın adamlarının Söğüt’e doğru yola çıktıklarını ve yanlarında sandıklar dolusu altınlar olduğunu öğrenir. Nökerlerini altınları almaları için gönderir. Ertuğrul’un yada Gündoğdu’nun gideceğini düşünerek tuzak kurar ve Hülagü Han’a bir mektup gönderir.

Diriliş Ertuğrul’un 148. Bölümün özeti ve analizi

Ertuğrul, Türk Beyleri ile buluşur, onlara Kutlu Mücadele yolu hakkında bilgi verir. Orada Berke Han’ın yanında Moğol bir casus olduğunu söyler, onu bulmak için bizzat kendim görüşmeye gideceğim der. Beyler Arıkbukanın, Hülagü Han ile haberleşmesini sağlayan casusların buluştuğu Kervansarayın yerini söyler.
Ertuğrul Bamsı ve Gündüz’e Kervansaraya gitmelerini ve ne olursa olsun Hülagü Han’ın gönderdiği o mektubu almalarını söyler.
Obaya dönen Ertuğrul, İlbilgeyi de yemeğe çağırtır, yarın uzun ve tehlikeli bir yola çıkacağını fakat döndüğünde İlbilge ile nikâhın olacağını söyler. İlbilge Toy kuracağını ve Umur Oğullarının başına iyi bir bey seçeceğini söyler.

Diriliş Ertuğrul 149. Bölüm Tanıtım


Sırma, Arıkbukayla buluşur, toydan bahseder, Arıkbuka ona kese kese altın verir ve senin istediğin biri bey olsun der. Obaya döndüğünde, Taşkun Bey ile konuşur ona altın verir ve diğer beyleri de kendi tarafına çek, ablanın istediği değil sen bey ol der. Taşkun Bey, Sırmaya Bey olursam benimle evlenir misin der ve Sırma kabul eder. Taşkun Bey diğer beylerle konuşur altın verir ve kendi tarafına çeker.
İlbilge Toydan önce babasının yol arkadaşı Battal Beyden obaya bey olmasını ister oda kabul eder. Toyda oy çoğunluğu ile Taşkun Bey seçilir, orada İlbilgeden Sırmayı ister, İlbilge çok şaşırır.
Ertuğrul, Berke Han ile görüşmek için yola çıkar, Arıkbukanın tuzağıyla karşılaşır, cenk ederler, Arıkbuka kaçar Ertuğrul peşinden gider fakat kendini yeni ve daha büyük bir tuzağın ortasında bulur.
Gündoğdu, Turgut ile altınların peşinden gider, onları da bir sürpriz bekler, Arıkbuka onlara da tuzak hazırlamıştır, Turgut olacakları hesaba kattığı için önlemi almıştır. Arıkbukanın tüm adamlarını öldürür ama altınlar orada yoktur. Gündoğdu bir kişinin yaşadığını fark eder ve gizlice onu takip ederler, altınların gerçek yerini bulurlar.
Bakalım Reytingi yüksek dizimizin son iki bölümünde neler olacak heyecanla bekliyoruz.

Editör
Feride Özkılıç Tedik

Reyting tv yazarı
feridezkltdk@gmail.com

Hiç yorum yok

';