SoN Dakika

Payitaht Abdülhamid’in 86.Bölümünde Ortalıktan Hain Temizlendi.

Payitaht Abdülhamid’in 86.Bölüm özeti. Payitaht Abdülhamid Yeni bölümünde neler oldu ?

Abdülhamid, kaçırılan mebusları Avukatın verdiği talimatla bulmuş, tutuldukları yere gittiğinde karşısına Rolshid ve Karasu gelmişti. Bay Rolshid, Abdülhamid’in karşısında görünce oldukça şaşırmıştı, Karasu bilgileri verenin kendisinin yani Avukat olduğunu söyleyince Rolshid ihanete uğradığını anlar. Yakalanan vekiller saraya geri getirilir ve resimleriyle birlikte bilgileri hem gazetelerde yayınlanır hem de İngilizlere bildirilir. Çanakkale boğazında bekleyen İngiliz donanması geri çekilmek zorunda kalır.

İngiliz gemisinde tutuklu olan Mahmut Paşa, fesinin içine sakladığı bombayı patlatarak geminin batmasına vesile olur ve Payitahtta geri gelir.
Halil Halit, Jorris’in oğlu Sander’i öldürülmüş olarak bulur. Jorris oğlunu Halil’in öldürdüğünü zanneder, Halil ben yapmadım der ve oradan gider. Halil Halit, Viçinoyu yakalar ve ondan haritanın yerini öğrenir, harita Garoda der. Garo’nun Sanderi öldürdüğünü de öğrenen Halil Halit önce haritayı alacak sonrada hepsini öldürecektir.

Payitaht Abdülhamid 87. Bölüm tanıtımı, Payitaht Abdülhamid Yeni bölümünde neler olacak ?

Payitaht Abdülhamid 87. bölüm Fragmanı

Garo, Jorris’e Robina’nın kız kardeşi değil karısı olduğunu söyler, eğer Robina’dan vazgeçersen sana haritayı veririm der, Jorris kabul etmiş gibi yapar, haritayı alır ve Garo ile birlikte bir tuzak hazırlar. Robina Jorris ile işbirliği yapar, Halil Halit’e gider ve tuzaktan bahseder. Halil Halit, Garo ile buluşma yerine Tatar ve adamları gönderir, Tatar Garoyo öldürür. Halil Halit ise Jorrile buluşur, adamlarını öldürür, haritayı alır fakat Jorrisi elinden kaçırır. Jorris’in planı devam eder, Osman’ı kaçırır.
Abdülhamid, Venbery’nin hain olduğunu kanıtlamak için Mahmut Paşayla ikisine, Baloncu isminde hava tahminleri yapana birini bulmasını ister, Mahmut Paşa ve Venbery bulurlar, baloncu gizli belgeleri bir sandığa koyar ve gömer, saraya dönünce Abdülhamid’e anlatırlar, birlikte oraya giderler fakat sandık yoktur, çünkü Venbery gece o sandığı gizlice oradan almış,  böylece hain olduğunu göstermiş olur. Abdülhamid,Venbery’nin kendisine ve Payitahtta ihanetten tutuklatır.
Abdülhamid, Trablusdaki İbrahim Paşanın gizlice Londra’ya Sabahattin ile görüşmeye gittiğini öğrenir, Paşaya telgraf çekin derhal payitahta gelsin der.
Şivenaz, mahkemeye çıkar ve hükmü idam olur, Abdülhamid, Bidar, Seniha ve Naime Sultanı huzura çağırtır, eğer Şivenazı affederseniz idam hükmü kalkacak der, hepsi affeder. Şivenaz bu duruma katlanamaz ve intihar eder, revire gelen Bidar Sultan ona hamile olduğunu, hamilelik süresince Sarayda kalacağını söyler. Şivenaz rüyasında dayısını görür, onu takip eder, kendini bir caminin avlusunda kucağında bebek ile görür ve ezan okunur, uykusundan uyanır. Bidar Sultan, Şivenazın odasında Kuranıkerim görür onu alır ve şimdi sana Tevrat getirirler der, Şivenaz hayır kalsın lütfen der.
Naime’yi ziyarete Arif gelir ve ben Abdülhamid’e damat olamam, ben vatanperver biriyim özgürce yazılarımı yazamam der ve ona veda eder.
Sabahattin Londra’ya gider, orada Trabluslu İbrahim Paşa ile gizlice görüşür, ondan 3 gemi dolusu asker ister ve payitahtta ihtilal yapacağını söyler, paşa el altından önce 2. Fırkayı ikna et der ve gider. Sabahattin, Rolshid’da telgraf çeker ve kulaksız isimli birini bulmasını Payitaht hakkında tuttuğu gizli bilgileri ister.
Karasu, Abdülhamid’den yaptığı yardımdan dolayı birini affetmesini istediğini ama kim olduğunu sonra söyleyeceğim der, Rolshid, Karasu’nun ihanetinin bedelini ödeyeceksin der, Karasu Abdülhamid’den belki de kızını affetmesini ya da elindeki gizli belgeleri isterim diyerek onu ikna eder. Bitime doğru muhteşem bir bölüm daha izledik.

Editör
Feride Özkılıç Tedik

Reyting tv yazarı
feridezkltdk@gmail.com


Hiç yorum yok

';