SoN Dakika

Dolarda Mazbata öncesi son durum ne ?


Dolar kuru akşam saatlerinde 5.75'e kadar gevşedi, dolar 17 nisan sabahı ise 5.78 tl'yi görmesine rağmen Chp'nin İstanbul belediye başkanı adayı Ekrem imamoğlu'na mazbatanın verileceği haberiyle 5.72'ye indi.  Dolar ve Euro da son rakamlar Haberimizde;


Dolar/tl, dün Berat Albayrak'ın ABD'de yaptığı temaslar ve s400 füzeleriyle ilgili makul bir çözüm bulunabileceği beklentisiyle optimist başladığı günde, seçim belirsizliği nedeniyle 5.8250 ile son 3 haftanın zirvesine çıktı.

Dün Ak parti, Yüksek seçim kurulu'na İstanbul seçimlerinin yenilenmesi için başvurdu. 3 valiz doküman ile beraber teslim edilen dilekçede, seçimlerdeki maddi hata, sanık heyet üyeleri, kısıtlı seçmen, kayıp seçmen iddiaları da yer aldı. Bu esnada, İstanbul Maltepe'de 1089 sandıktaki yeniden sayım işlemi sonlandı.
Bakan Albayrak dün yaptığı açıklamada "istanbul seçimleri tekrarlansa bile yatırım konusunda bir fark yaratmaz." diyerek piyasaların aslına bakarsan her türlü senaryoyu fiyatladığını belirtmişti.
öte taraftan dün piyasada dikkat çeken bir diğer büyüme ise tcmb'nin ağırlıklı ortalama fonlama maliyetinin bankanın ek sıkılaştırma benzeri bir uygulamaya gitmemesine rağmen dün yüzde 24.36 seviyesine yükselmesi oldu. Bankacılar periyodu tek seferlik olarak öngörürken devam edip etmeyeceğinin yakından takip edileceğini de söylediler.
Son vaziyet
17 nisan sabahı dolar güne 5.78 ile başladı ancak günün ilk saatlerinde yeniden 5.75'li seviyelere çekildi. Ysk'nın istanbul sonucunın beklendiği günde, chp'nin istanbul belediye başkanı adayı ekrem imamoğlu'na mazbatanın verileceği haberiyle dolar şu dakikalarda 5.73'ye indi. Euro ise şu dakikalarda 6,48 seviyesinden muamele görüyor.
Piyasalarda seçimin yanı sıra euro bölgesi enflasyonu, Amerika dış tecim dengesi ve ABD ve ab arasındaki ticaret görüşmeleri de izleniyor.

Sıradaki Haber;

Zalim İstanbul 3. Bölümde Neler Oldu ?

Yine keyifli ve heyecanlı ve birazda sinirlerimizi bozan bir bölüm izledik. Ceren ablasının türkü bardaki görüntüsünü Agâh beye göndermişti. Seher, Agâh beye kızını savunurken içeri Şeniz gelir. Detaylar Haberimizde;

Hiç yorum yok

';